عفونت دندان شیری کودکان

2025-02-23 14view 0comment

عفونت دندان شیری کودکان چه علائمی دارد؟ چه چیز هایی باعث عفونت دندان شیری کودکان می شوند ؟ درمان عفونت دندان کودکان چیست ؟ 

در صورتی که کودک شما دندان درد بسیار شدیدی را تجربه می کند، بی درنگ باید او را نزد یک متخصص دندانپزشکی کودکان ببرید تا از آسیب های دیگر به سایر دندان ها پیشگیری نمایید. دندان درد اولین و مهم ترین نشانۀ عفونت دندان شیری کودکان و به اصطلاح آبسه دندان در کودکان می باشد. در این مقاله می خواهیم به موضوعات مهمی در رابطه با عفونت دندان شیری کودکان بپردازیم. سایر بخش های این مقاله به شرح زیر می باشند:

  • عفونت دندان شیری کودکان یا آبسه دندان در کودکان چیست؟
  • علل آبسه دندان در کودکان کدامند؟
  • آیا آبسه دندان یا عفونت دندان شیری کودکان یک مورد اورژانسی است ؟
  • چگونه می توان به عفونت دندان کودکان پی برد ؟
  • آیا عفونت دندان شیری کودکان خود به خود درمان می شود ؟
  • نحوه درمان آبسه دندان کودکان چگونه است ؟

عفونت دندان شیری کودکان یا آبسه دندان کودکان چیست ؟

عفونت دندان شیری کودکان که به صورت آبسه ظاهر می شود باعث ایجاد یک توده چرکی می گردد. آبسه در نواحی مختلفی از اطراف دندان ها و لثه ها ایجاد می شود. یکی از شایع ترین نوع عفونت دندان شیری کودکان آبسه های پری اپیکال هستند که در اطراف ریشه دندان کودک ظاهر می شوند و ایجاد درد می کنند. این درد با گذشت زمان شدیدتر می شود و گسترش می یابد.

علل آبسه دندان در کودکان کدامند؟

همان طور که گفتیم عفونت دندان شیری کودکان یا همان آبسه پری اپیکال با درد زیادی همراه است؛ زیرا ریشه دندان را تحت تاثیر قرار می دهد. علت اصلی این مشکل وجود عفونت های باکتریایی است. این عفونت ها به پالپ دندان صدمه می زنند.

به طور کلی دندان دارای سه لایه است. این لایه ها عبارتند از:

 (1) لایه اول: لایه بیرونی سخت

(2) لایه دوم: لایه متخلخل 

(3) لایه سوم: پالپ دندان. این بخش نرم است و مملو از عصب های دندان می باشد.

عفونت دندان شیری کودکان به معنای عفونت پالپ دندان است که به شدت ملتهب می شود و در اطراف ریشه دندان آبسه عفونی ایجاد می کند. 

علل زیادی برای عفونی شدن پالپ دندان کودکان وجود دارند. مهم ترین عامل عفونت دندان شیری کودکان عدم درمان پوسیدگی های دندانی است. در صورتی که پوسیدگی های دندانی درمان نشوند، در نهایت این پوسیدگی ها عمیق تر خواهند شد تا این که به پالپ دندان سرایت می کنند.

در نهایت با سرایت پوسیدگی به پالپ دندان، باکتری ها پالپ را مورد هجوم قرار می دهند. این امر باعث بروز التهاب یا نکروز در این بخش از دندان و در نهایت ایجاد آبسه در اطراف ریشه دندان می شود. 

گاهی اوقات نیز برخی از آسیب های دندانی باعث می شوند تا دندان شیری کودکان عفونت کند و آبسه ایجاد شود. برای مثال در صورتی که در دندان کودک ترک عمیق ایجاد شود، باکتری ها از طریق این ترک دندانی خود را به پالپ دندان می رسانند و باعث عفونی شدن آن می شوند. یک مثال دیگر این است که گاهی دندان کودک ممکن است در اثر تصادف تحت فشار قرار بگیرد. در این حالت رگ های خونی و عصب داخل دندان آسیب می بینند یا قطع می گردند. این امر نیز به عفونت دندان شیری کودکان منجر می شود. 

 

آیا آبسه دندان یا عفونت دندان شیری کودکان یک مورد اورژانسی است ؟

بله، عفونت دندان شیری کودکان باید به سرعت تحت درمان قرار بگیرد. در صورتی که به وجود آبسه دندان در فرزند خود مشکوک هستید، بلافاصله برای معاینه، او را نزد دندانپزشک متخصص ببرید. در صورتی که عفونت دندان شیری کودکان درمان نشود می تواند به سایر قسمت های بدن گسترش یابد و با عوارض پزشکی بسیار جدی و خطرناکی همراه گردد. در برخی از موارد بسیار نادر ممکن است که آبسه و عفونت دندان در کودکان به آبسه مغزی و آنژین لودویگ منجر گردد.

سایر شرایط اورژانسی عفونت دندان شیری در کودکان که نیاز به مراجعه سریع به دندانپزشک متخصص را دارند عبارتند از:

  • مشکلات تنفسی
  • مشکل در بلع
  • تورم گردن
  • تورم شدید صورت و سایر شرایطی که به طور بالقوه برای سلامت کودک مخاطره آمیز هستند.

چگونه می توان به عفونت دندان کودکان پی برد ؟+ 9 علائم حیاتی

علائم آبسه و عفونت دندان کودکان با توجه به عوامل متعددی متغیر می باشند. یکی از مهم ترین علائم تاثیرگذار بر بروز علائم عفونت دندان شیری کودکان میزان گسترش عفونت باکتریایی است. برخی از مهم ترین علائم آبسه و عفونت دندان کودکان عبارتند از: 

  1. تجربه درد شدید در دندانی که دچار آسیب شده است. این درد به احتمال زیاد در  سایر دندان ها، چشم ها، گوش و شقیقه نیز احساس می شود. 
  2. حساسیت به دما
  3. حساسیت به فشار هایی که به دندان آسیب دیده وارد می شوند.
  4. تحرک دندان آسیب دیده
  5. مشاهده تغییر رنگ در دندان آبسه شده که معمولا سیاه رنگ می شود.
  6. مشاهده آثار تورم، التهاب و قرمزی در لثۀ نزدیک به دندانی که دچار آسیب شده است.
  7. تورم در غدد لنفاوی زیر فک کودک یا غدد لنفاوی موجود در گردن
  8. تورم صورت
  9. تب

در صورتی که کودک شما علائم بالا را داشته باشد و شما نیز به عفونت دندان شیری او مشکوک هستید، باید برای بررسی و تایید آبسه دندان با دستور پزشک اقدام به تصویربرداری اشعه ایکس از دندان های او نمایید تا هم وجود آبسه و هم محل دقیق آن مشخص گردد. 

آیا عفونت دندان شیری کودکان خود به خود درمان می شود ؟

خیر، عفونت دندان شیری کودکان هیچ وقت خود به خود و بدون درمان های موثر از بین نمی رود. برای پیشگیری از گسترش عفونت به سایر دندان ها و در نهایت سایر اندام های بدن و همچنین برای جلوگیری از تبدیل شدن این مشکل به یک فوریت پزشکی باید هر چه سریع تر اقدام به درمان آبسه و عفونت دندان کودکان نمایید. 

گاهی ممکن است که علائم عفونت دندان کودکان خود به خود رفع شوند و شما را به اشتباه بیندازند. هرگز گول این حالت را نخورید؛ زیرا عفونت دندان شیری کودکان نیاز به درمان اورژانسی دارد. گاهی اوقات مشاهده می کنید که آبسه های دندانی در حال بهبود هستند. با این حال این امر بدین معنا نیست که نباید کودک را برای درمان عفونت دندان نزد دندانپزشک ببرید. مطمئن باشید که آبسه دندان به هیچ عنوان بدون درمان بهبود نخواهد یافت.

حتما این سوال برای تان پیش می آید که چرا آبسه ها خود به خود ناپدید می شوند ؟ برای پاسخ سوال تان، لطفا مطلب بعدی را مطالعه کنید.

علت ناپدید شدن آبسه دندان کودک 

در صورتی که شدت عفونت در پالپ دندان زیاد باشد، پالپ دچار نکروز می شود یعنی می میرد. در این حالت اعصاب پالپ دندان دیگر نمی توانند سیگنال های درد را به مغز کودک ارسال کنند. در این وضعیت کودک دیگر درد یا حساسیتی را احساس نخواهد کرد. در نتیجه شما گمان خواهید نمود که عفونت دندان شیری کودک خود به خود درمان شده است. در حالی که این شرایط باعث می شود تا شدت عفونت دندان شیری کودکان وخیم تر گردد. 

علت دیگر برای ناپدید شدن آبسه و عفونت دندان کودکان این است که آبسه خودش تخلیه می شود. به عبارت دیگر چرک داخل آن به بیرون نشت می کند و کودک از دندان درد تسکین می یابد. در حالی که این تسکین درد ناگهانی کاملا موقت است. در صورتی که عفونت دندان کودکان به موقع تشخیص داده نشود و درمان نگردد، در آینده درد های شدیدتر و گسترده تری را به همراه خواهد داشت.

 

نحوه درمان آبسه دندان کودکان چگونه است ؟

در درمان عفونت دندان کودکان، دندانپزشک متخصص اقدام به خارج کردن بافت عفونی می کند. با توجه به شدت عفونت دندان شیری کودکان، می توان برای خارج نمودن بافت عفونی از کانال ریشه یا کشیدن دندان استفاده کرد.

گاهی تورم ایجاد شده در اطراف دندان آبسه شده کودک بسیار شدید است و نمی توان به راحتی بافت عفونی را خارج کرد. در این شرایط برای کنترل عفونت و کاهش تورم از آنتی بیوتیک استفاده می کنند. در نهایت نیز اقدام به خارج کردن این بافت عفونی می کنند.

جمع بندی

هدف از این مقاله ارتقای درک و دانش شما در مورد موضوعات کلی بهداشت دهان و دندان است. از این رو نمی تواند جایگزینی برای مشاوره های تخصصی از دندانپزشکان و همچنین تشخیص یا درمان حرفه ای باشد. در صورتی که سوالی در مورد عفونت دندان شیری کودکان و نحوه درمان آن دارید، بهتر است سراغ دریافت مشاوره های تخصصی از دندانپزشکان یا سایر ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی واجد شرایط بروید.

اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد، لطفا تمامی کادرها را به دقت پر کنید.

مقالات

Articles

راهکارهای رفع بوی بد دهان کودک

آیا بوی بد دهان کودک تان شما را آزرده کرده است؟ علت بوی بد دهان کودک چیست ؟ راهکارهای طبیعی برای […]

اهمیت اولین ویزیت دندانپزشکی

سلامت بهداشت دهان و دندان همواره رابطه مستقیمی با سلامت جسمی و روانی داشته است. شکل‌گیری عادات بهداشتی صحیح از همان […]

عفونت دندان شیری کودکان

عفونت دندان شیری کودکان چه علائمی دارد؟ چه چیز هایی باعث عفونت دندان شیری کودکان می شوند ؟ درمان عفونت دندان […]

روکش دندان دائمی کودکان و چگونگی انجام آن

اگر دندان‌های دائمی کودک شما دچار پوسیدگی شود قطعاً درمان آن کار راحتی نخواهد بود. دندان‌های دائمی تازه روییده شده ریشه […]

دلایل تغییر رنگ دندان در کودکان و راه‌های درمان آن

دندان‌های کودکان، همچون الماس‌های درخشان، لبخندی زیبا را بر چهره آن‌ها نقش می‌بندند؛ اما گاهی این الماس‌ها درخشش خود را از […]

پوسیدگی دندان آسیاب کودکان و جلوگیری از آن

یکی از دلایل اصلی مراجعه والدین به متخصص دندانپزشک اطفال، پوسیدگی دندان آسیاب کودکان می ‌باشد. پوسیدگی دندان کودکان زیر ۲ […]

کشیدن دندان شیری پوسیده چگونه است؟

هنگامی نیاز به کشیدن دندان شیری پوسیده کودکان می ‌شود برای والدین این سوال ایجاد می ‌شود که مگر دندان شیری […]

علت دندان قروچه در کودکان و راه های درمان آن

براکسیسم یا دندان قروچه در کودکان، به عنوان یکی از مشکلات شایع در کودکان شناخته می ‌شود. این مشکل معمولا به […]

دانستنی های لازم در مورد پوسیدگی دندان شیری

پوسیدگی دندان شیری یک موضوع بسیار رایج و متداول برای کودکان است. در حقیقت این موضوع به دلیل تخریبی که در […]

آموزش طریقه صحیح مسواک زدن کودکان

طریقه صحیح مسواک زدن یکی از عوامل کلیدی برای حفظ بهداشت دهان و دندان است و از جمله مواردی است که باید […]

تماس با مطب نوبت دهی آنلاین